Omtale

Stort interview i Politiken

I Politiken fortalte vi i et stort interview om vores ambitioner og andet spændende. Fx sagde vi:
»Vores udgivelser blander sig i alle mulige spændende samfundsdebatter. Eksempelvis hvad det vil sige at være mand, kvinde eller del af et fællesskab. I vores udgivelse ’Bestikkelse’ bliver etik og moral skævvredet på en måde, hvis lige jeg ikke har set før. Form og indhold hænger sammen på en måde, som jeg synes er progressiv«

Og vi fik det nærliggende spørgsmål: Er det smal litteratur, I udgiver?
»Det er der nok nogle, der vil sige. Men vores bøger kan læses af alle, og vi vil gerne nedbryde skellet mellem smal og bred litteratur (…) Vores to første bøger er jo faktisk bare kærlighedsromaner, selv om de er aparte.«

Læs hele interviewet her.

Kulturen på P1

Vi var i radioen for at fortælle lidt om, hvordan virkeligheden så ud for et debuterende forlag midt i corona-krisen.
Som den gode vært sagde: Jeres hjemmeside er det eneste, I har udgivet!

Lyt til interviewet som podcast fra d. 27. marts her.

Nogen vil kalde det en skam – vi kalder det en katastrofe

Corona-krisen rammer også de små forlag, og det skrev vi et debatindlæg om til Kulturmonitor.
Her skriver vi blandt andet:

“For tiden handler det meget om at støtte de lokale restauranter og butikker. Vi drømmer om, at fanebærerne for litteraturen finder plads i den bevægelse. Det er ikke så svært, men nok lidt mere besværligt, end det er at bestille take-away. Måske indebærer det, at du for eksempel skal sende en mail med din bestilling. Måske skal du vente lidt længere tid på, at bogen lander i din postkasse. Måske skal du endda selv lave lidt opsøgende arbejde, for udgivelserne får ikke særlig meget spalteplads, og da slet ikke nu. Men udgivelserne er der. Og forlæggerne, forfatterne og oversætterne er der også. Og litteraturformidlerne for den sags skyld.”  

Læs hele indlægget her. 

Deltagelse i iByens kærlighedsbrevkasse

Pigen med den dårlige samvittighed er forelsket i en fyr i Norge, men hudsulten slider på hende, og hun ser derfor en dansker i disse coronatider. Er det OK?

Vi svarede blandt andet:
“Vi kan sagtens forstå, at du lader dig falde i en leverpostejslun favn, nu den er inden for din rækkevidde. Men når det så er sagt, er honesty the best policy, og vi synes, du skal lade dig inspirere af Brostrøms no nonsense-tilgang i disse krisetider. Sig det, som det er, til din norske flirt. Hvis det er svært at forklare, kan du eventuelt tegne en graf over den mulige eskalering af hudsulten, hvis der ikke bliver sat ind med danske tiltag. Der skal ikke sættes ord på alt, men dating b.c. (before corona) er nu engang ikke det samme som under.”

Læs hele vores svar lige her. 

Endnu en spiller på bogmarkedet: Nyt forlag har urovækkende navn

Da vi offentliggjorde Harpyies første udgivelser, skrev Politiken en lille artikel om os.
Den kan du læse lige her. 

Deltagelse i P1 Morgen

… Og det ville P1 da også gerne give lidt omtale. Vi var i radioen og fortælle om vores udgivelsesprofil – og om hvorfor vi prioriterer nye projekter over løn til os selv!

Find klippet som podcast fra d. 15 januar her.